Verkoop tse.AG

26 mei 2010 – 08.00 u – Antwerpen – Gereglementeerde Informatie

De Raad van Bestuur van Thenergo nv heeft besloten de activiteiten van tse.AG in Duitsland niet langer als kernactiviteit te beschouwen. Op korte termijn zal Thenergo haar Duitse dochteronderneming verkopen. tse.AG kan ofwel als geheel verkocht worden ofwel kunnen de verschillende activa van de vennootschap apart overgedragen worden.

tse.AG werd in januari 2008 overgenomen door Thenergo en heeft ondertussen vijf hernieuwbare energieprojecten in portefeuille. Het warmtenetwerk van Ludwigsfelde is uitbater van een eigen energievoorzieningsysteem en levert warmte aan de industrie in Ludwigsfelde. De Ludwigsfelde biomassa-installatie wordt aangedreven op hout. In Elsterwerda baat tse.AG een publieke nutdienst uit die warmte levert aan de stad Elsterwerda via twee warmtenetwerken. Deze warmte is afkomstig van de Elsterwerda biomassa-installatie met afvalhout als brandstof. Tot slot werd, in 2009, Biogasanlage Beckum opgestart. In Beckum worden suikerbieten vergist tot biogas. Dit biogas wordt vervolgens gebruikt voor de productie van elektriciteit en warmte.

In 2009 bedroeg de omzet van tse.AG € 15,5 miljoen. De REBITDA bedroeg € 2,1 miljoen.

De beslissing om tse.AG te verkopen werd genomen om de toekomstige cash-out te beperken. De verkoop zal de geconsolideerde schuldgraad doen dalen met € 36 miljoen en zal geen verdere afschrijvingen met zich meebrengen in de geconsolideerde resultatenrekening.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte. Vandaag beheert Thenergo 30 operationele energie-installaties met een elektrisch vermogen van 85 MWe en een thermisch vermogen van 207 MWth.  

Voor meer informatie: 

Chris Belien
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu

Caroline Kerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *