Tussentijdse verklaring derde kwartaal 2013

PERSBERICHT

Tussentijdse verklaring derde kwartaal 2013

19 november 2013 – 18.00 uur – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussel: THEB), een ontwikkelaar, operator en dienstverlener in het kader van energieprojecten, presenteert haar tussentijdse verklaring voor het derde kwartaal 2013.

De activiteit van Thenergo is opgedeeld in de segmenten MyPower en de holding. MyPower bevat de energieproductie voor de industrie en verwijst naar de centrale Biocogen.

Etrim (voorheen het Services-segment) levert diensten aan de energiecentrales en aan derden, zowel technische diensten, als op het vlak van energieverhandeling. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers werd aangekondigd dat het noodzakelijk was, ter financiering van de toekomstige groei en van het werkkapitaal, een koper te vinden. Ondertussen werden in het derde kwartaal verdere investeringen in dit segment stopgezet en werd beslist de actiefwaarde van dit segment te herleiden.

Thans kan aangekondigd worden dat Etrim NV werd verkocht aan Anode Energie, die de bedoeling heeft Etrim verder uit te bouwen. Het vooropgestelde doel om de continuïteit van Etrim te verzekeren, werd daarbij bereikt.

MyPower

MyPower levert warmte en elektriciteit aan industriële en tertiaire bedrijven en openbare diensten met een energie-intensief productieproces en/of een grote warmtevraag.

In dit segment heeft Thenergo op dit ogenblik één centrale Biocogen, die tot nog toe in 2013 volgens verwachting energie produceert en rendement genereert.

Holding

De kosten- en personeelsreductie worden aangepast aan de nieuwe situatie na de verkoop van Etrim NV, met als doel het personeelsbestand aan de herleiding van de activiteiten aan te passen en de kantoorkosten te herleiden.

Zoals eerder aangekondigd blijft het vinden van een strategische partner een noodzaak om de continuïteit veilig te stellen. De Raad van bestuur voert concrete gesprekken met potentiële investeerders en heeft voldoende hoop dat deze op korte termijn met positief resultaat kunnen worden afgerond. Is dit niet het geval dan behoort ontbinding van de vennootschap tot de meest waarschijnlijke mogelijkheden.

Voor meer informatie:


Chris Beliën
CEO
T.: +32 3 292 96 96
Chris.Belien@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerp

Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *