tse.AG en Fertikal

tse.AG en Fertikal

30 juni 2010 – 18.00 u – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – Vandaag verkocht Thenergo (THEB) haar Duitse dochteronderneming tse.AG en besloot het de activiteiten van Fertikal te stoppen.

tse.AG werd in januari 2008 overgenomen door Thenergo. tse.AG heeft vijf hernieuwbare energieprojecten in portefeuille. Het warmtenetwerk van Ludwigsfelde is uitbater van een eigen energievoorzieningsysteem en levert warmte aan de industrie in Ludwigsfelde. De Ludwigsfelde-biomassa-installatie wordt aangedreven door hout. In Elsterwerda baat tse.AG een publieke nutsdienst uit die warmte levert aan de stad Elsterwerda via twee warmtenetwerken. Deze warmte is afkomstig van de Elsterwerda biomassa-installatie met afvalhout als brandstof. Tot slot werd, in 2009, Biogasanlage Beckum opgestart. In Beckum worden suikerbieten vergist tot biogas. In 2009 bedroeg de omzet van tse.AG € 15,5 miljoen. De REBITDA bedroeg € 2,1 miljoen. De beslissing om tse.AG te verkopen werd genomen om de toekomstige cash-out te beperken. Door de verkoop daalt de financiële schuld met € 36 miljoen. De verkoop zal geen verdere afschrijvingen met zich meebrengen in de geconsolideerde resultatenrekening.

Fertikal is een operationele installatie voor het drogen van mest. Dit project zou aangepast worden met een WKK-installatie in het kader van de jatrofa-activiteiten in Thailand die ondertussen werden stopgezet. Gezien de productie van bio-olie geen deel meer uitmaakt van Thenergo’s kernactiviteiten en omwille van de beperkte rentabiliteit van de installatie werd besloten de activiteiten van Fertikal te stoppen.

De formaliteiten van beide overeenkomsten zullen de komende weken vervuld worden.

Rekening houdende met de kapitaalvermindering bij Fertikal zal Thenergo’s kaspositie op maandag 5 juli 2010 € 689.000 bedragen.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.

Voor meer informatie:

Chris Belien
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu
 

Caroline Kerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerp

Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *