Thenergo zet openbaar aanbod stop op Euronext Brussel en Euronext Parijs

Antwerpen – Thenergo (Alternext Paris: ALTHE), een belangrijke ontwikkelaar en uitbater van gedecentraliseerde duurzame energieprojecten, heeft beslist het openbaar aanbod op Euronext Brussel en Euronext Parijs stop te zetten, omwille van de verslechterde marktomstandigheden. Op basis van het advies van de Joint Lead Managers KBC Securities en Dexia Bank, heeft de Raad van Bestuur vandaag dit besluit bekrachtigd. Bijgevolg worden alle inschrijvingen automatisch geannuleerd. Het bedrijf overweegt wel nog de notering over te zetten van Alternext naar Euronext.

In deze omstandigheden heeft Thenergo’s Chief Executive Officer, Kurt Alen, beslist met onmiddellijke ingang het bedrijf te verlaten. De Raad van Bestuur betreurt deze beslissing, maar aanvaardt ze. De Voorzitter, Jacques Putzeys, neemt derhalve uitgebreidere verantwoordelijkheden op binnen het bedrijf met de hulp van een interim CEO, die eerstdaags wordt voorgesteld, en de Chief Operating Officer, Gunter De Pooter. Een nieuwe CEO wordt zo snel mogelijk aangesteld.

Dhr. Putzeys is een ervaren consultant in corporate finance. Hij was de oprichter, President en CEO van EASDAQ (later NASDAQ Europe) en was ook General Manager in New York voor Fortis Bank.

De Raad van Bestuur dankt Kurt Alen voor zijn realisaties bij Thenergo, waaronder de succesvolle beursintroductie op Alternext Parijs in juni 2007, evenals de acquisities van Polargen, Enro en Leysen Group. Onder zijn leiding is Thenergo gegroeid van 5 medewerkers tot bijna 200, met een pro-forma omzet in 2007 van €54,8 miljoen en pro-forma recurring EBITDA van €5,5 miljoen.

De beslissing om het aanbod stop te zetten heeft geen rechtstreekse impact op de projecten, operationeel of in opbouw, van het bedrijf. Thenergo publiceert halfjaarcijfers op 28 augustus 2008.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in Antwerpen, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie, hout en secundaire brandstoffen uit afval. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.
Sinds 14 juni 2007 noteert Thenergo op Alternext Parijs onder ticker: ALTHE.
www.thenergo.eu

Contact:
Chris Beliën
General Counsel
Tel + 32 3 292 96 99
chris.belien@thenergo.eu

Graham Fairbank
Head of Communications
Tel + 32 3 292 97 01
graham.fairbank@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59
B-2018 Antwerp
Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *