Thenergo wordt ABO-Group

Thenergo wordt ABO-Group

27/03/2014

Thenergo wordt ABO-Group: algemene vergadering geeft groen licht

27 maart 2014 – 18.00 uur – Gereguleerde Informatie

Thenergo (Euronext Brussel: THEB) was tot vandaag een ontwikkelaar, operator en dienstverlener in het kader van energieprojecten.

ABO-Group is vanaf heden de nieuwe naam van Thenergo. (Vanaf 31/3: Euronext Brussel: ABO in plaats van THEB). ABO beheert een groep bedrijven in België, Frankrijk en Nederland gespecialiseerd in onderzoek, studie en advies betreffende de bodem, energie, afval, milieu/water en geotechniek. De groep werd sinds 1995 uitgebouwd vanuit het studie- en adviesbureau ABO te Gent, van waaruit de filialen, verspreid over de voormelde drie landen, 335 medewerkers tellen en een omzet werd gerealiseerd van € 31 miljoen (2012).

Vandaag gaf de algemene vergadering van aandeelhouders haar goedkeuring over:

  • § de inbreng door ParticipatieMaatschappij Vlaanderen van € 1.237.500 van het openstaand saldo van haar lening van in totaal € 1.495.727 in het kapitaal van Thenergo.
  • § de inbreng door de aandeelhouders van ABO Holding NV van 100% van de aandelen in het kapitaal van Thenergo aan een waarde van € 24.898.000.

Beide inbrengen vonden plaats aan een ruilkoers van € 0,01/aandeel. Tegelijk werd de naam van Thenergo NV gewijzigd in ABO-Group Environment NV, afgekort ABO-Group NV. De aandeelhouders van ABO Holding, namelijk de familie De Palmenaer, bekomen door de inbreng meer dan 94% van de aandelen van de nieuwe ABO-Group.

Frank De Palmenaer, als stichter en CEO van ABO, kan met genoegen het volgende melden: “Deze overname vormt voor ABO-Group een volgende stap in haar gestage groei. Van een KMO is ABO geëvolueerd naar een internationale onderneming, waarmee de markt dient rekening te houden. Onze ambitie voor de komende jaren is dit groeipad verder te volgen, zowel organisch, als door acquisities. De beursnotering zal ABO-Group helpen om dit streefdoel te bereiken. Wij zijn zeer verheugd om na constructieve onderhandelingen met PMV en het bestuur van Thenergo deze belangrijke stap te kunnen zetten. Na de doorgedreven herstructurering van Thenergo de afgelopen jaren, was dit de weg om de continuïteit van Thenergo te bewerkstelligen.”

Vijf bestuurders treden uit de Raad van bestuur, namelijk de Heren Paul Van de Perre, Nico Terry, Jan Van de Voorde, David Claikens en Martin Duvivier1. De algemene vergadering besliste bijkomende bestuurders te benoemen, namelijk de Heren Frank De Palmenaer, Gerard Van Acker en Jan Gesquière2. Gerard Van Acker zal de voorzitter van de Raad van bestuur worden en Frank De Palmenaer de gedelegeerde bestuurder. Daarnaast blijft Bavaco NV, vertegenwoordigd door de Heer Ivo Van Vaerenbergh, bestuurder.

Tegelijk nam de algemene vergadering nog enkele andere beslissingen. De zetel van de vennootschap wordt verplaatst naar Gent, Derbystraat 255, Maaltecenter Blok G, de thuisbasis van ABO. De jaarvergadering van de aandeelhouders wordt voortaan gehouden op de laatste woensdag van mei om 17.00 uur. De eerstvolgende gewone algemene vergadering zal bijgevolg doorgaan op 28 mei om 17.00 uur. Voor de transparantiemeldingen werd afgesproken de drempel te plaatsen op 5% en veelvouden hiervan.

Over ABO-Group

ABO-Group is een geheel van geïntegreerde engineering & testing ondernemingen, actief op vlak van bodem, milieu, geotechniek, energie, grondwaterbeheersing en afval. ABO-Group heeft de ambitie om via consolidatie en acquisities haar omzet te vergroten en haar activiteitenpalet uit te breiden binnen en buiten Europa.

1 als respectievelijk de vaste vertegenwoordigers van volgende vennootschappen, die het bestuurdersmandaat uitoefenen: Five Financial Solutions BVBA, Nico Terry BVBA, PMVNV, DV-Com BVBA en Benphistema BVBA.

2 Gerard van Acker en Jan Gesquière als respectievelijk de vaste vertegenwoordigers van volgende vennootschappen die het bestuurdersmandaat opnemen: Gerard Van Acker BVBA en Jadel BVBA.

 

Voor meer informatie:

ABO-Group NV

Chris Beliën                                                   Johan Reybroeck

Secretaris-generaal                                              CFO

T +32 9 242 88 80

Investors@ABO-Group.eu

Derbystraat 255, Maaltecenter Blok G, B-9051 Gent (SDW), Belgium

Dit persbericht is beschikbaar op onze website https://www.abo-group.eu/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *