Thenergo versterkt management met aanstelling financieel directeur

Thenergo, een Belgisch bedrijf voor hernieuwbare energie, kondigde vandaag de aanstelling aan van Christophe Van Nevel als Chief Financial Officer (CFO), en dit met onmiddellijke ingang. De 38-jarige Christophe Van Nevel, voordien CFO van de grootste business unit van Belgacom Group, brengt meer dan 15 jaar ervaring op vlak van corporate finance, strategische planning en management mee naar Thenergo.

In een reactie op de aanstelling zei Kurt Alen, CEO van Thenergo :

« We zijn verheugd dat Christophe Thenergo komt vervoegen. Met deze aanstelling bevinden wij ons in een nog sterkere positie om ons doel te bereiken, namelijk een internationaal erkende leider te worden binnen de hernieuwbare energiesector. Christophe beschikt niet alleen over ruime ervaring in het werven van fondsen, het verwezenlijken van groei en het beheren van complexe kapitaalstructuren ; hij kan eveneens een grondige operationele en financiële kennis voorleggen, die van onschatbare waarde zal zijn om Thenergo te helpen de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. »

Christophe Van Nevel voegde er nog aan toe :

« Thenergo is een bedrijf met sterke toekomstperspectieven en een indrukwekkend managementteam. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring hier te kunnen toepassen en om een belangrijke rol te spelen in de verdere strategische ontwikkeling van het bedrijf. » Voor zijn aanstelling werkte Christophe Van Nevel 12 jaar bij Belgacom, de belangrijkste telecomprovider in België. Als Group Treasurer/CEO van Belgacom Services, speelde hij een vooraanstaande rol bij de beursgang van de Group (3,6 miljard €) in 2004.

Press contact

Graham Fairbank
Head of Communications
Tel +32 3 292 97 01
Fax +32 3 292 96 97
email graham.fairbank@thenergo.eu

Over Thenergo

Thenergo, met zetel in Antwerpen (België), werd in 2002 opgericht en is een snel groeiende, volledig geïntegreerde en onafhankelijke ontwikkelaar en beheerder van projecten voor duurzame energie op basis van biomassa, biogas en aardgas.

Thenergo brengt oplossingen en toegevoegde waarde voor de energiebehoeften van klanten, gaande van financiering en conceptontwerp tot energieverkoop en -handel op de Europese stroommarkt.

De recente acquisities van de Leysen Groep, Polargen en ook ENRO hebben het ondernemingsmodel van Thenergo aanzienlijk versterkt. Thenergo biedt nu de bedrijven en haar industriepartners de synergieën om elk aspect van de waardeketen te verenigen.

Sinds 14 juni 2007 staat Thenergo op Alternext, Parijs genoteerd. (Ticker: ALTHE).

www.thenergo.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *