Thenergo verkoopt Leysen aan Van Gansewinkel Groep

03 juni 2010 – 18.00 u – Antwerpen – Gereglementeerde Informatie

Thenergo nv en Van Gansewinkel Groep sloten vandaag de verkoop van Thenergo’s dochteronderneming Leysen aan Van Gansewinkel Groep officieel af.

Invloed op Thenergo-groep

Met de verkoop van Leysen lost Thenergo de totale openstaande overnameschuld af die voortkwam uit de aankoop van Leysen in 2007. De resterende totale schuldpositie van Thenergo daalt met € 15 miljoen waarvan € 8 miljoen op holdingniveau waardoor deze transactie een positieve impact heeft op de cashflow van de onderneming. In 2009 bedroeg de REBITDA van Leysen € 2,3 miljoen. Een 80 personeelsleden van de geconsolideerde Thenergo-groep worden hiermee overgedragen naar Van Gansewinkel Groep. De kaspositie bij Thenergo-holding bedraagt vandaag € 800k.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte. Vandaag beheert Thenergo 30 operationele energie-installaties met een elektrisch vermogen van 85 MWe en een thermisch vermogen van 207 MWth.

Voor meer informatie:

Chris Belien
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu

Caroline Kerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *