Thenergo verkoopt Greenpower-project en industriële site in Houthalen

2 september 2010 – 18.00 uur – Gereguleerde Informatie

Antwerp – Thenergo (Euronext Brussel: THEB), een ontwikkelaar en operator van gedecentraliseerde duurzame energieprojecten, kondigt vandaag de verkoop van het Greenpower-project en de industriële site in Houthalen aan.

Het Greenpower-project betreft een 9MWe WKK-bio-olie-installatie in Merksplas (België). Dit project behoort tot de portfolio van hernieuwbare energieprojecten die samenhingen met de aankoop van Leysen NV in 2007. Het was de intentie om 8.000 draaiuren per jaar te realiseren, 6MWth warmte te produceren voor twee lokale partners en 9MWe elektriciteit goed voor 20.000 gezinnen. Greenpower zou draaien op bio-olie, onttrokken uit zaden van de jatrofaplant. Intussen heeft Thenergo zijn alle jatrofa-activiteiten in januari 2010 beëindigd. Bijgevolg besliste Thenergo het Greenpower-project te verkopen. De opbouw van de installatie, met een totale investering van ongeveer €12,9 miljoen, is vandaag bijna volledig afgerond. Het Greenpower-project wordt overgenomen door de actuele projectpartners en aandeelhouders, de families Quirijnen en Dielis.

Begin 2009, stond Thenergo een borgstelling toe aan KBC Bank om voldoende liquiditeiten te voorzien in het werkkapitaal dat nodig was om Greenpower op te starten rekening houdend met het gebrek aan contracten voor jatrofa-olie. Door de verkoop vandaag van Greenpower werd deze belangrijke verplichting voor een bedrag van €2,5 miljoen geannuleerd. Als een gevolg hiervan werd de laatste mogelijke grote financiële verplichting geneutraliseerd, terzijde gelaten de openstaande converteerbare obligatie van €6,2 miljoen van PMV. In die zin sluit de verkoop van Greenpower een intensieve periode af van grote schoonmaak in de hangende financiële verplichtingen die inherent waren aan de voormalige acquisities in 2007.

Vandaag kondigt Thenergo ook aan dat er een principeovereenkomst werd afgesloten voor de verkoop van de industriële site in Houthalen.

De verkopen van het Greenpower-project en de site in Houthalen brengen een extra €1,5 miljoen in kas aan het einde van dit jaar. Deze fondsen zullen voornamelijk aangewend worden om werkkapitaal te verschaffen op Thenergo’s geconsolideerd niveau. De bovenvermelde verkoop zal geen materiële impact veroorzaken op de geconsolideerde rekeningen, tenzij het terugschroeven van de €2,5 miljoen provisie die werd genomen op de borgstelling voor Greenpower.
Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten. Thenergo biedt haar klanten een belangrijke meerwaarde als ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.

Voor meer informatie:

www.thenergo.eu Chris Beliën
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu
Gateway House, Brusselstraat 59
B-2018 Antwerpen
België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *