Thenergo presenteert de Tussentijdse verklaring eerste kwartaal 2013

19 mei 2013 – 18.00 uur – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussel: THEB), een ontwikkelaar, operator en dienstverlener in het kader van energieprojecten, presenteert haar tussentijdse verklaring voor het eerste kwartaal 2013.

De activiteit van Thenergo is opgedeeld in de segmenten MyPower, Etrim en de holding. MyPower bevat de energieproductie voor de industrie en verwijst naar de centrale Biocogen. Etrim (voorheen het Services-segment) levert diensten aan de eigen centrales en aan derden, zowel technische diensten, als op het vlak van energieverhandeling.

In de tweede jaarhelft van 2011 stippelde de Raad van bestuur, na een grondige analyse de te volgen strategie uit. Deze strategie leidde tot de beslissing het MyPower-segment te bestendigen en Etrim verder uit te bouwen. Voor de holding bleef het streefdoel de structuur aan te passen aan het wijzigende model van de activiteiten.

MyPower

MyPower levert warmte en elektriciteit aan industriële en tertiaire bedrijven en openbare diensten met een energie-intensief productieproces en/of een grote warmtevraag.

In dit segment heeft Thenergo op dit ogenblik één centrale Biocogen, die in dit kwartaal van 2013 volgens verwachting energie produceert.

Etrim

Etrim is het segment dat zich bezighoudt met het beheren van energieportfolio’s van derden  en het risicobeheer van de portfolio’s. De dienstverlening van Etrim werd verder uitgebreid, alsmede het optimaliseren van het eigen tradingplatfom dat in testfase werd gezet en deels operationeel werd  gemaakt.

De focus binnen het segment Etrim ligt op:

  • het beheren van de energieportfolio’s en risicobeheer. Afhankelijk van het risicoprofiel van de klant wordt een aan- en verkoopstrategie uitgewerkt. De voorafbepaalde strategie wordt omgezet in transacties en opgevolgd door middel van rapportering.
  • het uitbaten van een handelsplatform voor daghandel (aan- en verkoop van elektriciteit) en termijnhandel (aan- en verkoop van elektriciteit en aardgas). Producenten en afnemers die gebruik maken van het handelsplatform genieten van groothandels- en groepstarieven op hun termijncontracten.
  • het groeperen van klanten om betere voorwaarden voor aardgas- en elektriciteitscontracten te bedingen, zowel voor aankoop als verkoop.
  • het handelen in warmtekracht- en groenestroomcertificaten.
  • het ondersteunen van de kleinere professionele afnemers of producenten:
  • – adviesverlening en onderhandeling van energie- en certificatencontracten
  • – regelmatige groepering om betere voorwaarden te verkrijgen.
  • het aanvragen van alle vergunningen voor het leveren van elektriciteit en aardgas op het Vlaams grondgebied.
  • het uitbouwen van de platformen voor de prospectie en opvolging van elektriciteits- en aardgascontracten.

Etrim is eveneens de operator van het MyPower-segment. Deze dienstverlening werd in het verleden onder het segment Services gerapporteerd en zal in de toekomst verder gezet worden.

Holding

De kosten- en personeelsreductie werden onverminderd verder gezet, met als doel het personeelsbestand aan de herleiding van de activiteiten aan te passen en de kantoorkosten verder te herleiden. De tendens zoals die weerspiegeld werd in de resultaten van 2012 heeft zich tot op heden verder gezet. De kaspositie bedraagt thans € 817k.

Zoals reeds aangekondigd bij de presentatie van de jaarcijfers 2012 blijft het vinden van een strategische partner, die een meerwaarde kan leveren voor de Groep, een noodzaak om de continuïteit veilig te stellen. De Raad van bestuur is thans aan het praten met potentiële investeerders en heeft voldoende hoop dat deze gesprekken met positief resultaat kunnen worden afgerond. In dat kader werden de jaarcijfers van 2012 van Thenergo Groep in continuïteit gepresenteerd.

Voor meer informatie:


Chris Beliën
CEO
T.: +32 3 292 96 96
Chris.Belien@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerp

Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *