Thenergo ontwikkelt nieuw WKKbiogasproject van 3 MW

Thenergo, een vooraanstaand producent van duurzame energieprojecten, maakt bekend dat ze start met de bouw van een bio WKKinstallatie van 3,2 MW. Deze nieuwe biomassainstallatie zal gevestigd zijn in Ieper en zal tot 8.000 uur per jaar operationeel zijn en jaarlijks 24.000 MWh groene energie produceren, genoeg om zo’n 6.000 gezinnen dag en nacht van elektriciteit te voorzien.

De “Efarm” van Thenergo is een propere afvaloplossing – zonder storten of verbranden van afval – en een hernieuwbare energievorm die Europa zo nodig heeft. Door deze Efarms beschikken landbouwbedrijven ter plaatse over een betrouwbare en kostenefficiënte energiebron en wordt bovendien extra hernieuwbare energie geleverd aan de lokale en nationale elektriciteitsnetten.”

De Efarms van Thenergo zullen energie produceren op basis van organisch afval dat afkomstig is van landbouwbedrijven, kleine veeboeren en industriële telers en verwerkers.

In oktober 2007 wordt begonnen met de bouw van de Efarm, dat naar verwachting binnen 15 maanden operationeel zal zijn. Met de ontwikkeling en bouw is een investering van € 20 miljoen gemoeid. Dit project zal voor 75 % in handen zijn van Thenergo.

De Efarm zal energie produceren uit dierenmest (60.000 ton per jaar) en voedselafval (60.000 ton per jaar). Langlopende contracten met lokale leveranciers staan garant voor de levering tijdens de 20jarige levensduur van de installatie, die een gemiddelde jaarlijkse omzet van € 6 miljoen zal halen.

Kurt Alen, CEO van Thenergo, zei: “ Efarm” belicht alle aspecten van Thenergo’s bedrijfsmodel. Van aankoop, conceptengineering en bedrijfsbeheer tot elektriciteitstrading, verkoop van certificaten en verkoop van nevenproducten, Thenergo zal een beroep doen op zijn vakkennis en engineeringervaring om elke schakel in de keten optimaal te benutten. Met ook nog een Efarm van 1,6 MW in aanbouw in WestVlaanderen, het Valmassproject, wordt Thenergo nu een invloedrijke speler in deze snelgroeiende sector”.

UPDATE VAN DE PIPELINE

Sinds Thenergo’s IPO in juni 2007 is het totale opgestelde vermogen gestegen van 25,2 MW tot 33,4 MW, terwijl gecontracteerde vermogen gestegen is van 19,7 MW tot 25,5 MW.

Over Thenergo

Thenergo, opgericht in 2002 en gevestigd in Antwerpen, is een van Europa’s grootste onafhankelijke ontwikkelaars en beheerders van duurzame energieprojecten op basis van biomassa, biogas en aardgas.

Thenergo ontwerpt, bouwt, financiert, verhandelt energie en beheert warmtekrachtkoppelingsprojecten (WKK)* voor eigen rekening en in naam van zijn klanten.

Tot nu toe beschikt Thenergo over een bruto opgesteld vermogen van 33,4 MW met een jaarlijkse elektriciteitsproductiecapaciteit van 135 GWh. Sinds 14 juni 2007 staat Thenergo genoteerd op Alternext, Parijs. (Ticker: ALTHE). www.thenergo.eu

*WKK = Warmtekrachtkoppeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *