Thenergo kondigt buitengewone algemene vergadering aan

09 april 2010 – 18.00 u – Antwerpen – Gereguleerde Informatie

 

“We bereiden inderdaad een buitengewone algemenevergadering (BAV) voor. De raad van bestuur kreeg op 27 mei 2009 het mandaat van de aandeelhouders om maximaal € 25,5 miljoen op te halen. Aan de BAV zal nu gevraagd worden de voorwaarden van het mandaat te verruimen. Het maximum van €25,5 miljoen blijft behouden. Gezien het ongunstige economische klimaat werd het mandaat van mei 2009 slechts beperkt gebruikt. In maart haalden we € 1,3miljoen op, vandaag voeren we verdere gesprekken.”: zegt Norbert Van Leuffel,voorzitter van Thenergo’s raad van bestuur.

Daniël Schurmans, CEO van Thenergo, kondigde eerder aan dat Thenergo op zoek is naar een strategische partner. Zoals vandaag gemeld in het Vlaamse dagblad ‘De Tijd’ voert Thenergo gesprekken met verschillende partijen. Deze gesprekken, ook met Waterleau, bevinden zich momenteel nog in een zeer vroeg stadium. Waterleau bouwde in het verleden de waterzuiveringsinstallaties voor 2 energiecentrales van Thenergo; Valmass en Binergy Ieper.

Oproeping algemene vergadering

De raad van bestuur nodigt de aandeelhouders van de vennootschap graag uit op de gewone algemene vergadering die zal plaatsvinden op 5 mei 2010 om 18.00 u en op de buitengewone algemene vergadering die aansluitend zal plaatsvinden op 5 mei 2010 om 19.30 u.

De volledige overzichten van agendapunten werden gepubliceerd op de website via onderstaande link:

http://www.thenergo.eu/nl/investeerders/aandeelhoudersvergadering

Publicatiejaarcijfers

Het geconsolideerde jaarverslag 2009 werd gepubliceerd op de website via onderstaande link:

http://www.thenergo.eu/nl/investors/reports

Personalia

Stephan Garino heeft omwille van een professioneel engagement, dat hem niet toelaat verder een mandaat in een raad van bestuur te hebben, ontslag genomen als lid van Thenergo’s de raad van bestuur. Wij danken Stephan Garino voor zijn toewijding en bewezen diensten.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte. Vandaag beheert Thenergo 30 operationele energie-installaties met een elektrischvermogen van 85 MWe en een thermisch vermogen van 207 MWth.

Voor meer informatie:

Chris Belien 
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu

 

CarolineKerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

 

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerpen

België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *