Thenergo kondigt algemene vergadering aan

26 september 2008 – 09.00 u – Gereguleerde informatie

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussels: THEB en Euronext Paris: THEBA), een Europees bedrijf voor duurzame energie, kondigt een algemene vergadering van aandeelhouders aan op 20 oktober 2008 om 10.00 u op haar zetel te Antwerpen. Zij zullen zich op deze vergadering uitspreken over volgende drie kapitaalverhogingen;

  1. Een inbreng van een schuldvordering van de ex-Leysen-aandeelhouders van € 18 miljoen aan € 9,26 per aandeel in het kader van de acquisitie van Leysen in september 2007. Dit resulteert in de creatie van 1.943.844 nieuwe aandelen.
  2. Een investering van de ex-Leysen-aandeelhouders van € 2 miljoen in cash aan een uitgifteprijs gelijk aan de gemiddelde beurskoers gedurende dertig dagen voor 20 oktober 2008.
  3. Een inbreng van een schuldvordering van het ‘Amsterdams Effectenkantoor’ van € 1.020.000 aan € 10,5 per aandeel. Dit resulteert in de creatie van 97.143 nieuwe aandelen.

De groep van ex-Leysen-aandeelhouders houdt na deze kapitaalsverhoging meer dan 20 percent  van de aandelen in Thenergo aan.De oproeping met de volledige dagorde van de algemene vergadering en de toelatingsformaliteiten, alsook het volmachtformulier, zijn beschikbaar op www.thenergo.eu.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie, hout en secundaire brandstoffen uit afval. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.Sinds 25 augustus 2008 heeft Thenergo een dubbele listing op Euronext Brussel (Ticker: THEB) en Euronext Parijs (Ticker: THEPA).

www.thenergo.eu 

Voor meer informatie:

Christophe Van Nevel

Chief Financial Officer

Tel + 32 3 292 97 05

christophe.vannevel@thenergo.eu

Caroline Kerremans

Communications Manager

Tel + 32 3 292 97 01

caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House,

Brusselstraat 59

B-2018 Antwerp

Belgium

Dit persbericht is beschikbaar op de website: www.thenergo.eu.

Indien u dit persbericht en onze financiële informatie wenst te ontvangen, kan u zich registreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *