Thenergo en PMV kiezen voor de toekomst

Thenergo en PMV kiezen voor de toekomst

20 december 2010 – 18.00 uur – Gereguleerde Informatie

Antwerp – Thenergo (Euronext Brussel: THEB)

Thenergo is verheugd te kunnen aankondigen dat met PMV een akkoord werd bereikt over de automatisch converteerbare obligatielening die ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) in 2009 toestond aan Thenergo. Het akkoord stelt een einde aan de discussie die sinds mei 2010 bestond over de opeisbaarheid van de obligatielening en biedt aan Thenergo de mogelijkheid om in een stabiele omgeving aan nieuwe groei te bouwen.

Van het saldo van € 7,042 miljoen van de obligatielening wordt € 3,042 miljoen ingebracht in het kapitaal van Thenergo tegen uitgifte van nieuwe aandelen aan een prijs van € 0,46 per aandeel. Daartoe zal een algemene vergadering van aandeelhouders worden bijeengeroepen op 17 januari ek. Daarnaast blijft de mogelijkheid, die wordt voorzien in de machtiging verstrekt door de algemene vergadering van aandeelhouders van 5 mei 2010 tot kapitaalverhoging met uitgifte van nieuwe aandelen, bestaan voor andere investeerders.

De aandeelhouders zullen zich op de eerstvolgende algemene vergadering tevens uitspreken over de voortzetting van de vennootschap in het kader van art. 633 WVenn. en de benoeming van een door PMV voorgedragen bestuurder.

Vervolgens wordt een bedrag van € 4 miljoen omgezet naar een nieuwe lening terugbetaalbaar op de eindvervaldag 30 juni 2016. De jaarlijks betaalbare rente is vastgesteld op 6%.

Thenergo heeft naast dit akkoord met PMV geen zware financiële verplichtingen meer. Deze oplossing zorgt er bijgevolg voor dat de financiële positie van Thenergo niet langer fundamenteel belaagd wordt, en dit in combinatie met een voldoende kaspositie van € 2 miljoen. Zij opent voor Thenergo de deur naar nieuwe toekomstkansen.

 

Over Thenergo

 

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten. Thenergo biedt haar klanten een belangrijke meerwaarde als ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.

 

Voor meer informatie:

 

www.thenergo.eu

 

Chris Beliën

 

CEO

T.: +32 3 292 96 96

Chris.belien@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerpen

België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *