Thenergo en PMV kiezen voor de toekomst – bis

PERSBERICHT

Thenergo en PMV kiezen voor de toekomst – bis

 

(zie persbericht van 20 december 2010)

4 februari 2011 – 18.00 uur – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussel: THEB)

Thenergo is verheugd te kunnen aankondigen dat het akkoord dat op 20 december laatstleden met PMV werd bereikt, vandaag is goedgekeurd door de Algemene Vergadering van aandeelhouders. Dit akkoord betrof de automatisch converteerbare obligatielening die ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) in 2009 toestond aan Thenergo. Het akkoord stelt een einde aan de discussie die sinds mei 2010 bestond over de opeisbaarheid van de obligatielening en biedt aan Thenergo de mogelijkheid om in een stabiele omgeving aan nieuwe groei te bouwen.

Van het saldo van € 7,042 miljoen van de obligatielening werd vandaag € 3,042 miljoen ingebracht in het kapitaal van Thenergo tegen uitgifte van nieuwe aandelen aan een prijs van € 0,46 per aandeel. De aandeelhouders spraken zich tijdens deze Algemene Vergadering tevens positief uit over de voortzetting van de vennootschap in het kader van art. 633 WVenn. en de benoeming van een door PMV voorgedragen bestuurder, de Heer Johan Keppens.

Vervolgens werd een bedrag van € 4 miljoen omgezet naar een nieuwe lening terugbetaalbaar op de eindvervaldag 30 juni 2016. De jaarlijks betaalbare rente is vastgesteld op 6%.

 

Over Thenergo

 

Thenergo, gevestigd in België, is een onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten. Thenergo biedt haar klanten een belangrijke meerwaarde als ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.

 

Voor meer informatie:

 

www.thenergo.eu

 

Chris Beliën

 

CEO

T.: +32 3 292 96 96

Chris.belien@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerpen

België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *