Thenergo bouwt warmtekrachtkoppelinginstallatie van 9MW op pure plantaardige olie in Merksplas

Thenergo, een van de marktleiders op vlak van hernieuwbare energie en warmtekrachtkoppelling (WKK) start met de bouw van een 9MWe WKK op basis van pure plantaardige olie (PPO) in Merksplas. De installatie zal tot 8.000 uur per jaar draaien en levert continu 6MWth warmte aan twee industriële partners en 9MW groene elektriciteit, wat overeenkomt met de stroombehoefte van 20.000 gezinnen.

Het project kreeg de naam Greenpower, vertegenwoordigt een totale investering van 11 miljoen EUR en wordt operationeel in februari 2009. Greenpower is een joint venture tussen Thenergo, de meerderheidsaandeelhouder en operator, en de families Quirynen en Dielis.

Greenpower draait op plantaardige olie die wordt gewonnen uit de jatrophaplant. De noten van de jatrophaplant zijn niet eetbare vruchten die worden geteeld op droge, arme gronden in Zuid-Oost Azië. Sinds vijf jaar onderzoekt Leysen NV, een dochter van Thenergo, het duurzame energie-potentieel van jatropha met als doel het primaire energieverlies tijdens de productie en het transport tot een minimum te beperken.

Thenergo’s CEO Kurt Alen stelt: “Het Greenpower-project op plantaardige olie illustreert onze multibrandstofstrategie met het oog op het genereren van duurzame energie. Door onze brandstoffen te diversifiëren, met name in biogas, aardgas, plantaardige olie, houtafval en secundaire brandstoffen uit afval verzekeren we een stabiele aanvoer op lange termijn, een optimale kostenbeheersing en kunnen we beter inspelen op opportuniteiten in de markt.”

Over Thenergo

Thenergo, opgericht in 2002 en gevestigd in Antwerpen, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, plantaardige olie, houtafval en secundaire brandstoffen uit afval.

Thenergo biedt zijn klanten geïntegreerde energieoplossingen met toegevoegde waarde: van financiering over conceptontwikkeling en realisatie tot operationeel beheer en verkoop van energie op de Europese energiemarkten. Door de overnames van Leysen, Polargen en Enro heeft Thenergo zijn business model en aanbod aanzienlijk versterkt. Vandaag kan Thenergo voor zijn dochterbedrijven, industriële partners en klanten de nodige synergieën realiseren om elke stap in de waardeketen te optimaliseren.

Sinds 14 juni 2007 noteert Thenergo op Alternext Parijs onder ticker ALTHE

www.thenergo.eu

Press contact

Thenergo NV/SA
Graham Fairbank
Head of Communications
Tel +32 (0) 3 292 97 01
graham.fairbank@thenergo.eu
Gatewayhouse
Brusselstraat 59
2018 Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *