Thenergo benoemt interim CEO

Antwerpen – Thenergo (Alternext Paris: ALTHE), een belangrijke ontwikkelaar en operator van gedecentraliseerde duurzame energieprojecten, kondigt vandaag aan dat het Carl Malbrain heeft aangesteld als interim CEO. Dhr. Malbrain neemt deze verantwoordelijkheid vanaf heden op en blijft op post tot er een definitieve vervanger in dienst komt. De zoekopdracht voor deze functie is reeds gestart.

“Carl Malbrain heeft meer dan 25 jaar relevante ervaring in deze industrie, en heeft de voorbije jaren een belangrijke rol gespeeld als CEO en managementadviseur.” stelt Jacques Putzeys, Voorzitter van Thenergo’s Raad van Bestuur. “Met zijn bewezen managementervaring en technische expertise zal hij de dagelijkse leiding van Thenergo op zich nemen en ons strategisch plan mee helpen uitvoeren.”

Dhr. Malbrain was ondermeer CEO van het Belgische Studiecentrum voor Kernenergie (SCK/CEN), Biffa Waste Services en Seghers Better Technology. Hij was bestuurder bij verschillende bedrijven, alsook executive Voorzitter van Indaver.

Hij studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), waar hij zich specialiseerde in Financieel Management en Technologische Innovatie aan MIT’s Sloan School.

Op 10 juli 2008 besliste Thenergo om het openbaar aanbod op Euronext Brussel en Euronext Parijs stop te zetten, omwille van de verslechterende marktomstandigheden. Het bedrijf heeft wel nog steeds de bedoeling om de notering over te zetten van Alternext naar Euronext.

Na het vertrek van de vorige CEO nam Thenergo’s Voorzitter, Jacques Putzeys, uitgebreide verantwoordelijkheden op binnen het bedrijf en startte meteen de zoektocht naar een interim CEO, om hem bij te staan in het algemeen management van de onderneming.

De Raad van Bestuur bevestigt haar vertrouwen in de strategische en operationele plannen van Thenergo en zegt haar volledige steun toe aan het management team. Alle in bedrijf gestelde installaties lopen volgens plan. Een aantal sites in aanbouw komen op korte termijn in bedrijf, waardoor het aantal operationele installaties zal stijgen tot 24, met een totaal vermogen van 66 MWe en 188 MWth. Dit toont aan dat de beslissing om het openbaar aanbod stop te zetten geen rechtstreeks gevolg heeft op de operationele performantie van het bedrijf.

Sinds het begin van het jaar werden 4 nieuwe contracten aangekondigd, voor een totale investering van €208 miljoen, die samen 74 MWe en 86 MWth toevoegen aan de energieportefeuille. In de eerste jaarhelft werd dus een groter contractvolume in elektrisch vermogen binnengehaald dan in 2006 en 2007 samen.

Thenergo publiceert halfjaarcijfers op 28 augustus 2008.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie, hout en secundaire brandstoffen uit afval. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.
Sinds 14 juni 2007 noteert Thenergo op Alternext Parijs onder ticker: ALTHE.
www.thenergo.eu

Voor meer informatie:
Christophe Van Nevel
Chief Financial Officer
Tel + 32 3 292 97 05
christophe.vannevel@thenergo.eu

Caroline Kerremans
Communications Manager
Tel + 32 3 292 97 01
caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House
Brusselstraat 59
2018 Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *