Thenergo benoemt CEO

7 november 2008 – 18.00 u – Gereguleerde informatie 

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussels: THEB and Euronext Paris: THEPA ), een belangrijke ontwikkelaar en operator van gedecentraliseerde duurzame energieprojecten, kondigt aan dat Carl Malbrain werd aangesteld als CEO van het bedrijf. Na drie maanden van sterk bestuur en nauwe samenwerking met de raad van bestuur en het Thenergo-management, heeft de raad van bestuur besloten Carl aan te stellen als permanente CEO van Thenergo.

Carl Malbrain heeft meer dan 25 jaar relevante management ervaring in de energie- en milieusector. Hij was ondermeer CEO van het Belgische Studiecentrum voor Kernenergie (SCK/CEN), Biffa Waste Services en Seghers Better Technology. Hij was bestuurder bij verschillende bedrijven, alsook executive Voorzitter van Indaver. Carl genoot ingenieursopleidingen aan de KU Leuven en aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT).Waar hij tevens een doctoraat behaalde in Energie Technologie en Beleid en zich specialiseerde in Management en Technologische Innovatie.

“Na een aantal maanden samenwerking met Carl in zijn positie als interim-CEO van Thenergo is de raad van bestuur overtuigd dat Carl de verdere ontwikkeling van Thenergo kan aansturen op een sterke en goed georganiseerde manier. “ zegt Jacques Putzeys, voorzitter van de raad van bestuur.

Carl voegt toe dat “Thenergo een bedrijf is met sterke toekomstperspectieven en een indrukwekkend managementteam. Ik heb de activiteiten van Thenergo gedurende de voorbije jaren met groot interesse gevolgd. Ik kijk er naar uit om een belangrijke rol te spelen in de verdere strategische ontwikkeling van het bedrijf.”

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie, hout en secundaire brandstoffen uit afval. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.

www.thenergo.eu 

Voor meer informatie:

Chris Beliën

General Counsel and Secretary

Tel + 32 3 292 96 96

Chris.belien@thenergo.eu

Caroline Kerremans

Communications Manager

Tel + 32 3 292 97 01

caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House Brusselstraat 59

2018 Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *