Thenergo benoemt CEO

14 oktober 2009 – 18.00 u – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussels: THEB), leidinggevende ontwikkelaar en operator van gedecentraliseerde duurzame energieprojecten, is verheugd aan te kondigen dat de Raad van Bestuur Daniël Schurmans heeft benoemd tot Chief Executive Officer van de onderneming. Daniël zal, vanaf heden, de dagelijkse leiding van Thenergo op zich nemen en de strategie en activiteiten van het bedrijf verder ontwikkelen.

Als lid van de Raad van Bestuur verwierf Daniël een grondig inzicht in de activiteiten van Thenergo. Voorafgaand aan zijn benoeming als CEO was Daniël Schurmans actief als Business Unit Manager Duurzame Ontwikkeling bij ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV).

In 2002 stond hij, als Vice President Marketing & Product en als lid van de Raad van Bestuur van Qualiflyer Loyalty Ltd., mee aan de wieg van de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Hij werkte als Commercieel Directeur bij IMS in Frankrijk en heeft daarna een ruime ervaring als Management Consultant opgedaan bij diverse Belgische bedrijven. Daniël is Burgerlijk Ingenieur Metaal- en Toegepaste Materiaalkunde en specialiseerde zich in kernenergie (KULeuven).

“Wij zijn uiterst tevreden met de benoeming van Daniël als CEO.” zegt Norbert Van Leuffel, Voorzitter van Thenergo’s Raad van Bestuur, “Daniël’s sterk strategisch inzicht en leiderschap zullen een nieuwe start betekenen voor Thenergo. Bovendien kon Daniël bij PMV een grondig inzicht opbouwen in de hernieuwbare-energiemarkt.”

De Raad van Bestuur heeft vandaag Johan Keppens gecoöpteerd als niet-uitvoerend Bestuurder van Thenergo ter vervanging van Daniël Schurmans. De bevestiging van de coöptatie zal voorgelegd worden op de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Johan Keppens is actief als Investment Manager bij PMV. Johan is Handelsingenieur en gespecialiseerd in Bedrijseconomie en -Strategie. Voordien werkte hij als Manager in de strategie-afdeling van Accenture.

Over Thenergo
Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.

Voor meer informatie:
Chris Belien
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu

Caroline Kerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59
B-2018 Antwerp
Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *