Thenergo beëindigt jatrofa-activiteiten in Thailand

20 januari 2010 – 18.00 u – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – In het kader van de concentratie op haar kernactiviteit, de productie van elektriciteit en warmte, werkte Thenergo (Euronext Brussel: THEB) geleidelijk naar een finale oplossing voor alle jatrofagerelateerde activiteiten en de daaruit volgende verplichtingen. Thans bereikte Thenergo belangrijke akkoorden met de voornaamste leveranciers en aannemers binnen de jatrofa-activiteiten in Thailand. In 2008 resulteerden de jatropfagerelateerde investeringen in een afschrijving van € 3 miljoen en in de eerste helft van 2009 in een afschrijving van € 2 miljoen.

Thenergo bereikte een overeenkomst met de leverancier van materiaal voor de jatrofa-olieproductie-eenheden. Beide locale projectvennootschappen in Thailand werden verkocht. Bovendien werd de dienstleveringsovereenkomst met de locale partner stopgezet. Deze transacties resulteren in een finaal akkoord waarmee de verdere verplichtingen van Thenergo eindigen. Om de voorziening van grondstoffen met betrekking tot bio-olie veilig te stellen voert Thenergo ondertussen verregaande gesprekken met bio-olieleveranciers en potentiële partners voor haar WKK-productie-eenheden.

“Wij zijn uiterst tevreden met deze afsluitovereenkomst in Thailand. We draaien een belangrijke bladzijde in de geschiedenis van Thenergo om waardoor we ons volledig kunnen concentreren op de verdere ontwikkeling en winstgevendheid van ons bedrijf in België en haar buurlanden.”, zegt Norbert Van Leuffel, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Deze gebeurtenissen zijn een gevolg van de focus van Thenergo op haar kernactiviteit, de opwekking van elektriciteit en warmte op basis van de warmtekrachtkoppelingtechnologie in gedecentraliseerde productie-eenheden. Vandaag heeft Thenergo een operationeel portfolio van 78 MWe en 199 MWth. Thenergo voorziet zo’n 107.169 gezinnen van duurzaam geproduceerde elektriciteit en realiseert een CO2-besparing van 141.914  ton per jaar. Op jaarbasis produceert Thenergo 375.095 MWh elektriciteit.

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte. 

Voor meer informatie:

Chris Belien
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu

Caroline Kerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59
B-2018 Antwerp
Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *