Polargen volledig in handen van Thenergo

Netto geïnstalleerde capaciteit verviervoudigt tegen einde van het jaar tot 32 MW

Thenergo, een Belgisch bedrijf voor hernieuwbare energie, kondigt aan dat het een overeenkomst bereikte om de minderheidsaandelen in Polargen, een leidinggevende ontwikkelaar van WKK voor de glastuinbouw in de Benelux, te verwerven.

De vennoten Gunter De Pooter en Gerrit Land zullen voor hun belang van 49 procent in Polargen aandelen van Thenergo ontvangen, waardoor het bedrijf volledig in handen van Thenergo komt. De transactie werd op 30 november 2007 afgerond.

De CEO van Thenergo, Kurt Alen: “Sinds Thenergo een jaar geleden een belang van 51% in Polargen verwierf, is Polargen een uiterst strategische en snel groeiende aanwinst gebleken. We zullen nu de sterke technische deskundigheid en energiehandel- en verkoopexpertise van Polargen in huis halen. Tegelijkertijd zullen we ons managementteam versterken met twee nieuwe directeurs.”

Gunter De Pooter zal operationele verantwoordelijkheden binnen de Groep hebben en Gerrit Land zal voor de ontwikkeling van nieuwe projecten verantwoordelijk zijn.

Gunter De Pooter, MD van Polargen: “Gerrit en ik hebben de voorbije 12 maanden nauw met Thenergo samengewerkt. Het dynamische ondernemingsmodel van Thenergo gecombineerd met een duidelijke strategische visie maken van onze integratie in het bedrijf een uiterst boeiende zet.”

WKK-activiteiten in de glastuinbouw (bruto MW-capaciteit)

Eind december 2007 zal de totale bruto geïnstalleerde capaciteit voor WKK-activiteiten in de glastuinbouw meer dan verdubbeld zijn tot 49,6 MW, in vergelijking tot 23,8 MW in juni, voor de beursintroductie van Thenergo.

De meeste projecten zijn gemeenschappelijk eigendom met industriepartners. Thenergo heeft de laatste maanden haar belangen in deze projecten kunnen verhogen. Tegen het einde van het jaar zal de netto capaciteit in WKK-operaties in de glastuinbouw, naast zijn bestaande biogaslocatie, gestegen zijn tot 32 MW, in vergelijking tot 8,2 MW drie maanden eerder.

Over Thenergo

Thenergo met zetel in Antwerpen, België is in 2002 opgericht en is een snel groeiende, volledig geïntegreerde en onafhankelijke ontwikkelaar en beheerder van projecten voor duurzame energie op
basis van biomassa, biogas en natuurlijk gas.

Thenergo brengt oplossingen en toegevoegde waarde volgens de WKK-energiebehoeften van klanten, gaande van financiering en conceptontwerp tot energieverkoop en -handel op de Europese
stroommarkt. Bovendien voegt de recente verwerving van de Leysen Groep door Thenergo aankoopwaarborgen op lange termijn aan zijn ondernemingsmodel toe en biedt ze nieuwe opportuniteiten voor de projectenpijplijn van Thenergo.

Sinds 14 juni 2007 staat Thenergo op Alternext, Parijs genoteerd. (Ticker: ALTHE).
www.thenergo.eu

Over Polargen

Polargen, dat in 2003 opgericht en gevestigd is in Lint, België ontwerpt, bouwt en beheert Einstallaties met WKK hoofdzakelijk voor de glastuinbouw in de Benelux. De integratie van de activiteiten van Polargen en Leysen in het ondernemingsmodel van Thenergo zal alle bedrijven en hun industriepartners de noodzakelijke synergieën verschaffen om de verschillende fases van de afvalverwerkende industrie voor energiedoeleinden – van de aankoop van brandstof over krachtopwekking tot het verhandelen van groenestroom- en WKK-certificaten – te integreren.
www.polargen.be

Perscontact:
Graham Fairbank
Hoofd communicatie
graham.fairbank@thenergo.eu
tel: +32 3 292 97 01
fax: +32 3 292 96 97

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *