ParticipatieMaatschappij Vlaanderen investeert 10 miljoen euro in de kapitaalverhoging van Thenergo

1 april 2009 – 18.00 u – Gereguleerde Informatie

Brussel & Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussels: THEB), de leidinggevende ontwikkelaar en operator van gedecentraliseerde duurzame energieprojecten, kondigt in mei een buitengewone algemene vergadering aan ter verhoging van het kapitaal met minimum 20 miljoen euro. ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) investeert alvast 10 miljoen euro. De andere helft wordt later ingevuld met een private plaatsing.

De investering van PMV wordt onmiddellijk ingebracht met een automatisch converteerbare obligatie (ACO). Vervolgens gebeurt de omzetting van deze obligatie in aandelen gelijktijdig met en pro rata een private plaatsing. De conversieprijs ligt tussen 2 euro en 3,55 euro per aandeel en is gelijk aan deze van de private plaatsing. De uiterste conversiedatum is 31 december 2010.

Deze investeringen versterken de kapitaalbasis en solvabiliteit van Thenergo. Tegelijk geven zij Thenergo de mogelijkheid om haar toekomstige investeringen en groeiscenario verder uit te bouwen.

“Voor Thenergo is deze investering een belangrijk teken van het vertrouwen dat PMV heeft in de sector van duurzame ontwikkeling en in het bijzonder in de activiteiten van Thenergo.” stelt Carl Malbrain (CEO Thenergo).

Over ParticitpatieMaatschappij Vlaanderen
ParticipatieMaatschappij Vlaanderen geeft vitamines aan de Vlaamse economie. PMV streeft daarbij naar economische groei, maar hecht ook veel belang aan het maatschappelijke rendement van haar initiatieven. Kortom, PMV geeft stuwkracht aan projecten die belangrijk zijn voor onze regio. Op die manier creëert PMV meer/waarde voor het geld dat Vlaanderen investeert in zijn toekomst.

 
Over Thenergo
Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie en houtachtige biomassa. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.
Thenergo is genoteerd op Euronext Brussel (Ticker: THEB).
Voor meer informatie:
Ben Jehaes
woordvoerder PMV
0495 547 840
ben.jehaes@pmv.eu

Chris Belien
General Counsel & Secretary Thenergo
32 3 292 96 99
chris.belien@thenergo.eu
Caroline Kerremans
Communications Manager Thenergo
32 3 292 97 01
caroline.kerremans@thenergo.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *