Herstructurering tse.AG

30 december 2008 – 18.00 u – Gereguleerde Informatie

Antwerpen – Thenergo (Euronext Brussels: THEB and Euronext Paris: THEPA), een leidinggevende ontwikkelaar en operator van gedecentraliseerde duurzame energie-projecten,  kondigt, volgend op een persbericht van haar dochteronderneming tse.AG, aan dat tse.AG geherstructureerd zal worden.

Op 17 december 2008 hield tse.AG een algemene vergadering waar, naast de agendapunten die betrekking hebben op de rekeningen van 2007, de uitbreiding van de Aufsichtsrat van drie tot zes leden werd goedgekeurd. Zes leden van Thenergo’s executive committee, Carl Malbrain, Christoffel Beliën, Christophe Van Nevel, Gerrit Land, Gunter De Pooter en Davy Ringoot, werden benoemd als leden van de tse.AGAufsichtsrat.

Verder werd de herstructurering van tse.AG aangekondigd. Er worden maatregelen getroffen die leiden tot afname van de personeelskosten en van de kosten voor extern advies en engineering. Daarnaast zal er een desinvestering van een niet-kernactiviteit plaatsvinden en werd één van de projecten stopgezet. tse.AG zal hiervoor een compensatie van € 1.000.000 betalen waarvan € 500.000 betaald werd op 19 december 2008. tse.AG kreeg daartoe een lening van € 500.000 van Thenergo. De overige € 500.000 zal betaald worden voor de helft in het eerste kwartaal, voor de andere helft in het tweede kwartaal 2009.

Thenergo’s CEO, Carl Malbrain, is zeer tevreden met de aangekondigde maatregelen. “De versterking van het management-team van tse.AG, waarvan Thenergo 89 % van de aandelen in bezit heeft, is een positief signaal. Verder zal de herstructurering ervoor zorgen dat tse.AG een positieve cashpositie kan behouden. tse.AG zal haar liquiditeit versterken zodat het zelfstandig kan blijven opereren.”

Over tse.AG

tse.AG levert gedecentraliseerde duurzame energie-oplossingen aan de industrie, de gemeenschap en de openbare nutsdiensten. Het is een Duitse biomassa WKK-ontwikkelaar en
-operator die mede-eigenaar is van ondernemingen die warmte verdelen aan industriële en residentiële klanten. tse.AG is uitbater van vijf operationele energie-projecten in Duitsland, deze zijn gelegen in Elsterwerda, Ludwigsfelde en Beckum. Het voormalige Enro werd eind 2007 overgenomen door Thenergo en heet voortaan Thenergo sustainable energies.AG (tse.AG).

Over Thenergo

Thenergo, gevestigd in België, is een snelgroeiende, onafhankelijke en volledig geïntegreerde ontwikkelaar en operator van duurzame energieprojecten op basis van biogas, aardgas, bio-olie, hout en secundaire brandstoffen uit afval. Thenergo biedt haar klanten een absolute meerwaarde: het bedrijf is een ‘one-stop provider’ voor duurzame energieoplossingen, waarbij hernieuwbare brandstoffen omgezet worden in elektriciteit en warmte.Sinds 25 augustus 2008 heeft Thenergo een dubbele listing op Euronext Brussel (Ticker: THEB) en Euronext Parijs (Ticker: THEPA). 

Voor meer informatie:
Chris Belien
General Counsel & Secretary
T.: +32 3 292 96 99
Chris.belien@thenergo.eu

Caroline Kerremans
Communications Manager
T.: + 32 3 292 97 01
Caroline.kerremans@thenergo.eu

Gateway House, Brusselstraat 59

B-2018 Antwerp

Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *