Frank De Palmenaer, meerderheidsaandeelhouder ABO-Group, kondigt unieke transactie aan.

Gent – Na de samenvoeging van de aandelen van 15 september 2014, kondigt Frank De Palmenaer op eigen initiatief een ongeziene transactie aan. Om de free float en de liquiditeit te verhogen, verkoopt meerderheidsaandeelhouder en CEO van ABO-Group Frank De Palmenaer tussen 24 september 2014 en 30 november 2014 een onbepaald deel van zijn participatie in de groep via de beurs of buiten de beurs. 90% van de opbrengst van de verkoop wordt na afsluiting ingebracht in ABO-Group als kapitaalverhoging tegen uitgifte van slechts één nieuw aandeel van de vennootschap. Door deze transactie zal het belang van Frank De Palmenaer in de vennootschap verwateren. 
Frank De Palmenaer brengt 90% van de opbrengst in ABO-Group in   Frank De Palmenaer, hoofdaandeelhouder met 92,5% van de aandelen en CEO van ABO-Group, heeft de intentie om tussen 24 september 2014 en 30 november 2014 een onbepaald aantal aandelen tegen een niet vooraf vastgestelde prijs te koop aan te bieden op of buiten beurs. Het opgehaalde bedrag wordt ten laatste eind 2014 voor 90% in de ABO-Group ingebracht via een kapitaalverhoging, tegen uitgifte van slechts één nieuw aandeel in het kapitaal van de vennootschap. Op deze manier wenst Frank De Palmenaer in zijn hoedanigheid van privépersoon de free float en de liquiditeit van de groep te verhogen. Deze operatie is een middel om de discrepantie van de intrinsieke waarde en de beurswaarde van de aandelen te verkleinen.
“Deze transactie is uniek en ongezien op de beurs. Door de operatie komen middelen vrij bij ABO- Group. De expansie van de groep in zijn geheel is een absolute topprioriteit, en de troeven die deze transactie biedt, zorgen ervoor dat alle belanghebbenden, inclusief alle medewerkers, hier baat bij hebben”, zegt Frank De Palmenaer, CEO van ABO-Group.
De diverse voordelen van deze unieke transactie licht Frank De Palmenaer verder toe: “In de eerste plaats komt ABO-Group zelf versterkt uit deze transactie. Concreet betekent dit dat de groep met een kapitaalinjectie zijn ambitieus groeiplan kan realiseren op een kortere dan voorziene termijn en verder kan bouwen aan de toekomst. Daarnaast heeft de transactie uiteraard een impact op de waarde van ABO-Group en van zijn aandelen, wat voor huidige en toekomstige aandeelhouders een aanzienlijke meerwaarde betekent. Ook voor mijzelf als hoofdaandeelhouder is deze transactie een absolute troef voor de toekomst, aangezien dit de groei- en  ontwikkelingsmogelijkheden van de groep verstevigt. De groep komt hier sterker uit met versterkt kapitaal en ruimte om een ambitieus groeiplan uit te voeren. Deze perspectieven zorgen er tot slot ook voor dat onze groep met zijn 350 gemotiveerde medewerkers verder kan groeien in een ynamische omgeving zowel in onze thuislanden (BE/NL/FR) als in de internationale groeimarkten.”
Modaliteiten van de transactie  Naast de “kennisgevingen van bedrijfsleiders” aan de FSMA, door Frank De Palmenaer als CEO van ABO-Group, die gepubliceerd worden op de website van FSMA, zullen de resultaten van de transactie, zowel de beurs- als de buitenbeurstransacties, op 1 december 2014 worden meegedeeld. Tevens zal in het kader van de transparantieverplichtingen van aandeelhouders, bij een overschrijding door de verkopen van een 5%-drempel van het stemrechtentotaal, Frank De Palmenaer aan de FSMA en aan de vennootschap een transparantiemelding verrichten. De effectieve kapitaalverhoging zal gebeuren, mits goedkeuring door de aandeelhouders, tussen 1 en 31 december 2014 tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering voor alle aandeelhouders.
Beleggers worden aangeraden, alvorens te investeren in ABO-Group aandelen, om het noteringsdocument van ABO-Group, vrijgegeven op 31 juli 2014 en beschikbaar op de website van ABO-Group (www.abo-group.eu) na te lezen, alsook de halfjaarrapportering 2014 te raadplegen.

Voor meer informatie:
Frank De Palmenaer  T +32 (0)496 59 88 99 frank@de-palmenaer.be
Derbystraat 255,  Maaltecenter Blok G,  B-9051 Gent (SDW),  Belgium

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *