Nieuws

ABO-Group Environment versterkt haar afdeling oppervlakte- en grondwaterbeheer met ‘Eau et Perspectives’

ABO-Group neemt het Franse studiebureau Eau et Perspectives over. Eau & Perspectives, gevestigd in Mougins ten noorden van Cannes, is het referentiestudiebureau in het Zuiden van Frankrijk gespecialiseerd in het beheer van water: studies en advies in stedelijke, rivier- en regenwaterhydraulica en hydrogeologie. Het bureau ontwikkelt inzichten in de kenmerken van oppervlakte- en grondwater, speciale aandacht voor overstromingspreventie en -beheer, grondwaterbehoud en grondwaterkwaliteit. Het bedrijf wordt bemand door een tiental experten en heeft ondertussen meer dan een kwarteeuw ervaring binnen dit vakgebied. ABO-Group is reeds in de regio actief op het vlak van water vanuit haar kantoren in Nice, Toulon en Marseille en werkte reeds met de experts van Eau et Perspectives samen. Beide bedrijven voerden ook verschillende opdrachten uit in de regio aangaande de storm Alex van oktober 2020. Het bedrijf wordt bemand door een tiental experten en heeft ondertussen meer dan een kwarteeuw ervaring binnen dit vakgebied.

“Water in al haar aspecten wordt van cruciaal belang voor de toekomst en de impact van het toenemend aantal overstromingen en droogte periodes op de bodem, dwingt ons tot bijkomend en continu onderzoek”, vertelt Frank De Palmenaer, CEO van ABO-Group Environment. “Duurzaam waterbeheer is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de huidige en toekomstige generaties verder kunnen gebruik van deze levensnoodzakelijke natuurlijke bron. Met de overname van Eau & Perspectives willen we binnen onze milieutak een nieuwe afdeling hydrologie uitbouwen.”

De huidige bestuurder en expert hydrogeologie, Patrick Champagne, blijft tijdens de overgangsfase aan het hoofd van het bedrijf. “Ik zocht een geschikte partner om mijn kennis, ervaring en expertise over te dragen. In ABO-Group zie ik een kwalitatieve partner met gelijkaardige bedrijfscultuur die niet alleen onze bedrijfsvoering zal verder zetten, maar ook verder invulling zal geven aan de uitbouw van mijn geesteskind”, vertelt Patrick.