Nieuws

ABO-Group Environment versterkt haar expertise in bouwkundig monitoring met Dynaopt

ABO-Group neemt het Franse bedrijf Dynaopt over, ontwikkelaar van innovatieve meetsystemen voor het monitoren in functie van bouwwerken (bruggen, tunnels, dammen,…) en natuurelementen (steenval, aardverschuivingen, overstromingen,…).

Dynaopt werd opgericht in 1999 en heeft haar hoofdzetel in Champigny-sur-Marne, ten oosten van Parijs. Over de jaren heen bouwde het bedrijf haar expertise uit op geotechnisch en geofysisch vlak, waarbij het innovatieve meetsystemen ontwikkelde om te beantwoorden aan de specifieke eisen van haar klanten. ABO rondt met de inlijving van Dynaopt haar derde overname af, na de eerdere overnames in Nederland dit jaar.

“Dankzij deze overname versterken we ons aanbod in strategische segmenten die in volle groei en ontwikkeling zijn”, verduidelijkt Frank De Palmenaer, CEO ABO-Group Environment. “De activiteiten van Dynaopt zorgen daarenboven voor kruisbestuiving met onze geotechnische en geofysische groepsbedrijven. Het uitwisselen van expertise laat ons toe om beter te kunnen inspelen op de uitdagingen van onze klanten. Dankzij de sensoren en meetsystemen die Dynaopt ontwikkelt, kunnen risico’s realtime in kaart gebracht worden en kan er preventief gehandeld worden wanneer bijvoorbeeld bouwwerken zoals bruggen dreigen in te storten. De overname biedt onmiddellijk heel wat opportuniteiten.”, aldus de CEO van de groep.