Nieuws

ABO-Group Environment neem de bodemafdeling van het Nederlandse Colsen over

ABO-Group Environment verwerft de bodemafdeling van het Nederlandse studiebureau Colsen. Colsen, met hoofdzetel in Hulst, is een innovatief familiebedrijf dat reeds 30 jaar werkt aan oplossingen op het gebied van waterzuivering en milieu. Het werd in 1989 opgericht door Joop Colsen en groeide uit tot internationaal expert op het gebied van waterzuivering, mestverwerking en bodemonderzoek.

“De bodemafdeling van Colsen zal een perfecte aanvulling vormen voor onze bodemafdeling binnen het dochterbedrijf ABO-Milieuconsult, met kantoren in Alphen Aan den Rijn, Breda en Goes”, aldus CEO Frank De Palmenaer. “In Vlaanderen zijn we marktleider wat betreft bodemonderzoek. Verder leren de huidige problematieken, zoals de PFAS-problematiek, ons ook dat bepaalde problemen vaak geen grenzen kennen. Samenwerken over de grenzen heen is dus van groot belang. Deze overname zal daar alleen maar toe bijdragen”, verduidelijkt De Palmenaer.

ABO-Group ziet in de overname van de afdeling meerdere toegevoegde waardes. De bodemafdeling van Colsen zal voortaan kunnen terugvallen op een ervaren groep collega’s, met 26 jaar ervaring op het vlak bodemonderzoek. ABO-Group bouwt dan weer via deze overname haar netwerk in Nederland verder uit en krijgt extra voet aan grond in Zeeland.