Nieuws

ABO-Group Environment lijft de Franse milieuspecialist SEGED in

ABO-Group blijft haar groeistrategie kracht bijzetten en neemt na de recente overname van Dynaopt nu de Franse milieuspecialist SEGED over. Twee jaar na de eerste contacten werd de overname afgerond. SEGED is een  adviesbureau voor milieu en duurzame ontwikkeling, gelegen in Saint-Maximin-la-Sainte-Baume in het Franse departement Var. De overname vormt voor de groep een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van haar milieuactiviteiten, onder meer betreffende het omgaan met de gevolgen van de klimaatverandering.

SEGED (Société d’Etudes et de Gestion de l’Environnement et des Déchets) is een studiebureau gespecialiseerd op het gebied van milieu, water, biodiversiteit en ecologie. Sinds haar oprichting in 2001 bouwde het bedrijf een sterke expertise uit in het kader van milieustudies en -coördinatie, natuurwetenschappelijke studies, afvalstromen en saneringen. SEGED beschikt over een multidisciplinair team van bijna 40 experten die zich dagelijks inzetten voor de verbetering van de leefomgeving, het welzijn van het milieu, het behoud van de biodiversiteit en het herstel van natuurgebieden.

“De overname kadert binnen onze doelstellingen ter diversificatie van het dienstenpallet en kennisontwikkeling”, verduidelijkt Frank De Palmenaer, CEO van ABO-Group Environment. “Daarenboven zijn er opportuniteiten om commerciële synergiën in de watersector te realiseren: de expertise van SEGED en de ervaring van ABO-ERG Environnement in Frankrijk en ABO in Nederland, zullen ons samen in staat stellen ons dienstenpallet op het gebied van waterbeheer te versterken en verder innovatieve oplossingen te ontwikkelen, zoals het natuurlijk herstel van waterlopen, een thema waarvoor wij reeds onze geotechnische vaardigheden inzetten.”

Nadat de groep zich de afgelopen jaren versterkt heeft binnen de geowetenschappen, met name op het gebied van duurzaam beheer van mijnen en groeven, spits ABO-Group zich nu volledig toe op studies om de gevolgen van de klimaatverandering (overstromingen, droogte,…) beter te begrijpen en de risico’s voor 2023 beter in kaart te brengen.

Florent Marie, zaakvoerder van SEGED: “Ondertussen heb ik ABO-Group leren kennen als een betrouwbare partner die mijn bedrijf verder kan bijstaan en de mogelijkheden biedt voor een sterke groei en uitbouw van bijkomende specialisaties in de sector. Ik blijf mij verder inzetten bij SEGED om samen met ABO-Group een hogere versnelling te nemen. Een van de doelstellingen is immers het bieden van uitstekende oplossingen voor het ecologisch herstel van rivieren, waterrijke gebieden en ecologische integriteit.”