Nieuws

ABO-Group Environment voegt bodemsaneringsdeskundige Rimeco toe aan haar bedrijvenpallet

Rimeco, met zetel in Tienen, werd opgericht in 1998 en is sindsdien erkend bodemsaneringsdeskundige in Vlaanderen. Het bureau voert de verschillende fases van de bodemonderzoeken uit: bij overdracht van gronden, in geval van  verontreiniging, wanneer een sanering zich opdringt, in het kader van  grondverzet,… en bouwde een team van 11 mensen uit. De bestuurders, Linda Moors en Peter Somers, blijven verder actief binnen Rimeco en gaan nu samen met ABO-Group hun groei en ambities vormgeven. “ABO-Group beschikt over de nodige schaalvoordelen en ervaring om Rimexo naar een volgende groeifase te begeleiden”, vertelt Peter Somers, directeur van Rimeco.

“De bodemonderzoeken zijn de laatste jaren complexer en omvangrijker geworden, onder andere door PFAS en andere emerging contaminants. ABO-Group wenst haar positie te versterken en zorgt met de overname van Rimeco daarenboven voor een betere regionale spreiding in een voor haar minder gekend gebied”, vertelt CEO Frank De Palmenaer. “Om de klant goed te kunnen bedienen, kiest ABOGroup voor lokale kantoren, dicht bij de klant en dicht bij de werknemer. Verder vormt de overname ook een versterking voor onze teams en een uitbreiding van ons klantenbestand binnen de sector. Rimeco heeft over de jaren heen hun eigen netwerk opgebouwd aan relaties en klanten, waarop nu ook de entiteiten binnen de groep zullen kunnen terugvallen”.

Deze overname vormt voor ABO-Group de vierde overname dit jaar en de tweede in België, nadat de groep vorige maand een participatie nam in het landmetersbureau MEET HET.