Actualites

Absolute recordcijfers in omzet, bedrijfsresultaat en nettowinst

2019 was een absoluut recordjaar voor ABO-Group. De groep kende een sterke omzetgroei van 8,2%, gedreven door geotechniek. Over 2019 stijgt de omzet van 44,4 miljoen naar 48 miljoen euro. Zoals voorzien en aangekondigd, fungeerde geotechniek als echte groeimotor van de groep, met een indrukwekkende groei van bijna 20%. Ook de afdeling ‘Bodem en Milieu’ blijft organisch groeien, aan een iets lager tempo van ongeveer 5%. De afdeling ‘Asbest en Energie’ kende een terugval, die volledig toe te wijten is aan de energieafdeling. Dit voornamelijk door het wegvallen van een aantal grote raamcontracten.

In Frankrijk ervaarde de groep een groei vanuit geotechniek. Binnen geotechniek zijn het de twee afdelingen ‘Grandes Investigations Complexes’ en ‘Conception Géotechnique’ die vooral grote progressie maakten. Deze twee bedrijfslijnen, specifiek ontwikkeld voor grote opdrachtgevers, plukken de vruchten van hun jarenlange ervaring en opgebouwde expertise op de meest moeilijke en complexe projecten. Ook in België kent ABO-Group een sterke groei in geotechniek (onder de merknaam Geosonda), alsook in bodem, meer specifiek in subafdelingen ‘sloop’ en ‘archeologie’ van ABO nv. De activiteiten in Nederland overstijgen voor het eerst de symbolische grens van 10 miljoen euro, een groei van 8,5%. De groei werd gedragen door de bodemactiviteiten, die vooral in de tweede jaarhelft een zeer sterke vraag te verwerken kregen ten gevolge van de PFAS-reglementering.

De operationele winst voor afschrijvingen komt uit op 7,4 miljoen euro, een stijging van 84%. Op het niveau van het bedrijfsresultaat (van 1,4 naar 3,2 miljoen euro, +130%), zien we jaar-op-jaar een aanzienlijk hogere bijdrage van de Franse activiteiten (+1,1 miljoen euro), gedreven door sterke omzetgroei, aantrekkelijker projecten en een hogere efficiëntie. Tot slot verdrievoudigt de nettowinst van 0,55 miljoen euro naar 1,8 miljoen euro.