News

ABO-Group gaat voor marktleiderschap sonisch boren in haar thuislanden België, Nederland en Frankrijk

ABO-ERG Holding, onderdeel van ABO-Group, neemt 100% van de aandelen van Geosonic France SAS, een Frans sonisch boorbedrijf met hoofdzetel in Jardin, over. Geosonic France heeft de laatste zes jaar haar expertise en machinepark uitgebouwd tot de belangrijkste speler enerzijds op het vlak van sonisch boren en anderzijds op het vlak van diepe, complexe boringen. Sonisch boren is een hoogkwalitatieve boormethode waarbij hoogfrequente trillingen gebruikt worden om snel door harde lagen te boren. Daarnaast beschikt Geosonic over een uitgebreid machinepark om innovatieve boringen uit te voeren.

Daarnaast deelt ABO-Group ook mee dat zij alle overblijvende aandelen van Sialtech BV overneemt en hiermee 100% eigenaar wordt van het bedrijf. De sonische booractiviteiten worden meteen ook gecentraliseerd bij Henk Nijmeijers, directeur Sialtech, en binnen de groep wordt Henk nu de verantwoordelijke voor sonisch boren. Verder betekent deze overname voor Sialtech een versterking in mensen, machines en expertise.

De overname zorgt ervoor dat ABO-Group het referentiebedrijf wordt wat betreft sonisch boren. Geosonic beschikt naast sonische boorstellingen ook over andere specialistische machines die, naargelang de ondergrond, kunnen boren tot op een diepte van meer dan 1.000 meter. Dieptes waar ABO-Group tot op heden niet kon boren. Dit zorgt er enerzijds voor dat de groep nieuwe klanten kan aanspreken met andere noden. Anderzijds kan de groep de klanten van Geosonic nu ook voorzien van geotechnische en geofysische expertise.