Happy 20th Birthday ABO!

27/10/2015

Vandaag, 27 oktober 2015, is het dag op dag 20 jaar geleden dat ABO NV werd opgericht. In 1995 werd in Vlaanderen, als één van de eerste regio’s in Europa, het “Bodemsaneringsdecreet” bekrachtigd. ABO bouwde doorheen de voorbije 20 jaar een marktleiderschap uit op het vlak van bodemonderzoek en sanering.

Met een groeiend team van medewerkers ontwikkelde ABO zich tot een multidisciplinair studiebureau van experten in verschillende niches binnen de milieusector. Naast de autonome groei werd tevens ingezet op nieuwe bedrijfsactiviteiten en overnames, die stapsgewijs geïntegreerd werden.

Dit resulteerde in een groep van bedrijven met een geografische diversifiëring en een brede waaier van activiteiten op vlak van advies, staalname en metingen. Via participaties in Ecorem, E20, Geosonda en ABO-ERG, bouwden we onze businesslijnen verder uit met geotechniek, milieu, afval en energie.

ABO-Group is ontstaan door, en groeit mee met, de diverse milieuwetgevingen en reglementeringen in Europa. We wensen de ingeslagen weg verder te bewandelen en blijven werken aan onze groei, waarbij de focus zowel op onze drie thuislanden (België, Nederland en Frankrijk) als op de internationale markt ligt.

Als duurzaam en klantgericht bedrijf blijven we trouw aan onze kernwaarden: “Ambition”, “Best practices” en “Open-minded”. Deze waarden vormen de basis van onze identiteit en zijn de motor van ons dagelijks functioneren.

Van bij de start hebben we als pionier een verschil gemaakt en dat willen we blijven doen. In maart 2014 realiseerden we een unieke beursintroductie via de “reverse take over” van Thenergo. Aldus werd op een originele manier een engagement genomen op groei.

Nu de eerste 20 jaar zijn afgelegd, kijken we met enthousiasme vooruit naar de uitdagingen die ons te wachten staan. Om voorop te blijven in de markt investeren we daarom continu in expertise en nieuwe diensten. Zo werden recent nieuwe activiteiten opgestart zoals BREEAM, archeologie en energiecoaching. ABO heeft bovendien een jarenlange ervaring in studies rond asbest, en de activiteiten hierrond zullen in de nabije toekomst nog sterk uitgebreid worden. Onze 307 medewerkers vormen hierbij onze belangrijkste troef en samen zetten we ons dagelijks in om blijvend te vernieuwen en te groeien.

Maar vooral u wensen we van harte te bedanken voor het gestelde vertrouwen in de afgelopen 20 jaar. In de huidige competitieve wereld van dienstverlening, waar flexibiliteit een steeds belangrijkere rol speelt, willen wij graag, samen met u, uw uitdagingen, ambities en projecten verder waarmaken. En dit in een duurzame context, minstens voor de volgende 20 jaar!

Terug naar overzicht