Cunetonderzoek conform CROW Publicatie 307

31/07/2015

ABO Milieuconsult BV

Met circa 2 miljoen kilometer aan totale lengte zijn kabels en leidingen in de Nederlandse bodem van groot belang voor het leveren van onze basisvoorzieningen. Nederland ligt er vol mee. Het is de verwachting dat het aantal kilometer kabels en leidingwerk in de toekomst alleen nog maar gaat toenemen.

Kabel- en leidingbeheerders zijn daarom continu bezig met het verbeteren van hun netwerk: zowel met het aanleggen van nieuwe als het vervangen van oude ‘ondergrondse infrastructuur’.

Om de veiligheid van de eigen medewerkers te kunnen garanderen laten kabel- en leidingbeheerders onderzoek uitvoeren naar de milieuhygiënische kwaliteit van de grond ter plaatse van de benodigde graafwerkzaamheden.

ABO-Milieuconsult BV, een dochteronderneming van ABO-Group, verzorgt de benodigde cunetonderzoeken conform CROW Publicatie 307. Deze publicatie betreft een richtlijn voor veilig en zorgvuldig werken aan ondergrondse lijninfrastructuur. In een dergelijk onderzoek wordt aan de hand van de milieuhygiënische kwaliteit van de grond de veiligheidsklasse bepaald waarin de werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd.

Cuneonderzoek

Terug naar overzicht