ABO-Group breidt uit in Nederland

16/06/2016

ABO-Group bouwt haar geotechnische activiteiten uit door de overname van Geomet, een Nederlandse expert in geotechnisch advies en sonderingen. Geotechniek wordt hierdoor bevestigd als Core Business van ABO-Group in Europa.

In 2008 zette ABO-Group de eerste stappen in de geotechnische markt in Nederland met de overname van Goorbergh Geotechniek. Nu volgt een grote sprong voorwaarts via de overname van Geomet, een geotechnisch advies- en veldwerkbureau met 20 medewerkers gelegen te Alphen aan den Rijn. Door de krachten te bundelen verwacht ABO-Group de marktkansen in Nederland en daarbuiten sterker te kunnen benutten. De sterke referenties en de geotechnische expertise van Geomet zullen bijdragen tot het marktaanbod van de ABO-Groupactiviteiten.

ABO-Group kiest bewust voor de Nederlandse markt. Na enkele crisisjaren zijn er sinds 2015 duidelijk tekenen van herstel. Ook de verwachtingen voor de komende jaren zijn positief. Frank De Palmenaer, CEO ABO-Group: “Na verschillende jaren van laagconjunctuur is nu pas de heropleving voelbaar en vormt dit het geschikte moment om onze positie in Nederland te versterken. Via deze overname breiden we onze aanwezigheid in Nederland uit met high-end geotechnische dienstverlening. Met de gecombineerde expertise kunnen we er naast veldwerk, nu ook geotechnisch advies bieden in de meest complexe dossiers, zoals dat in onze andere twee thuislanden België en Frankrijk al geruime tijd het geval is.”

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Terug naar overzicht